Разпоредиха незабавна проверка за насилие над деца в детска градина

Снимка: Infomreja.bg

Районната прокуратура в Бургас се самосезира по журналистически материали, показващи проявено насилие от страна на учителка в детска градина над деца. В хода на проверката трябва да бъде установено на коя дата и къде са се случили събитията, съдържащи се в журналистическите материали; кои са възпитателките (учителките), извършили противозаконните действия, нарушаващи телесната неприкосновеност на малолетните, кои са децата.

Проверката трябва да установи кои са родителите на малолетните и от тях да бъдат снети писмени сведения, с оглед изясняване на следните обстоятелства: констатирани ли са увреждания по тялото и лицата на децата, преглеждани ли са те от съдебен лекар; в тази връзка при установяване на документи, удостоверяващи телесни увреждания - да бъдат приложени по проверката; споделяли ли са децата за инцидента, запознати ли са родителите със случилото се; какво точно са споделили децата и уведомено ли е за това ръководството на детската градина, органите на МВР и социалните служби.

Трябва да бъдат разпитани и всички учители, медицински работници и директора на детската градина с оглед предмета на проверката.

На Дирекция „Социално подпомагане“, Отдел „Закрила на детето“ е разпоредено да изготви доклад, с оглед изложеното в журналистическите материали.

Проверката трябва да бъде извършена в срок от 10 дни.

След приключване на проверката установеното по нея трябва да бъде докладвано на наблюдаващия прокурор, който да предприеме последващи действия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK