„За моята любов стига и това, че ти живееш...“, се чува в благоевградския театър

Снимка: ДТ-Благоевград

Днес от 19:00ч. Драматичен театър „Н.Вапцаров” – Благоевград, представя „В полите на Витоша” по Яворов.

Това ще бъде петото представление на премиерното заглавие, с което театърът откри сезон 2017/2018.

Режисьорът Маргарита Мачева стартира репетиции за представлението през месец юни, а това е нейният втори проект на сцената на благоевградски театър като част от трупата.

Спектакълът „В полите на Витоша”  е съвременна и модерна интерпретация на една от най-известните любовни истории в България – историята на Пейо Яворов и Мина Тодорова. Той е вълнуващ разказ за силната любов и обстоятелствата, които застават на пътя й.

„За моята любов стига и това, че ти живееш...“

Любов. Всепоглъщаща. Силна. Тревожна. Съграждаща само като разрушаваща. Възможна само като невъзможна. Аз съм тук. А ти си там. Далече. Ако се извърна настрана, не мога да си представя и как изглеждаш. Аз те извиквам във въображението си. Аз те питам. Отгадавам. И погледът ми никога не може да те обхване. Аз не знам защо те обичам. Но те обичам. Всяка моя стъпка е към теб. Душите ни трепнаха и се устремиха една към друга. И вече ти живееш там – във въображението ми, в мечтите ми, в мислите ми. Там, където ти си Бог. Там, където душата ми е твоя. Там, където си това, което мисля за теб... Това което искам да бъдеш ... 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK