След скандалния клип: И майката, и училището не мога да се справят с "проблема"

Снимка: Фейсбук

Седем пъти преместван в различни училища, без психични проблеми, отхвърлян от съучениците си.

Това е кратката характеристика, която даде майката на момчето, станало известно в социалната мрежа с буйното си поведение в клас.

Последният час по английски в гимназия в Пловдив остана запомнящ се не само за класа, но и за цялото общество, което се възмути на поведението на десетокласника.

Неговото име не се споменава, анонимност запазва и майката на детето, която застава с гръб пред камерата на бТВ.

Тя споделя, че се притеснява и е наранена от постъпката на сина ѝ. Възпитава добре децата си, но знае, че едно от тях е проблемно. Детето е премествано в 7 училища от 1-ви клас до днес. Не е изключвано, а премествано по желание на самото дете или по желание на учителите, които не могат да се справят с него.

Оказва се, че и самият родител е безсилен срещу нрава на детето си. Синът обяснил, че поведението му е предизвикано от радост заради получената тройка, но няма обяснение, защо преди да се нахвърли на учителката си, удря телефона ѝ и я заплашва.

Майката каза още, че е провеждана консултация със специалист и е констатирано, че детето е напълно психически здраво. Сега обаче се нуждае от психолог, защото след случката се е затворил в себе си и не излиза.

Той винаги е бил аутсайдер, съучениците му не са го приемали, затова той е приел поведението на „шут“, за да привлече внимание, казва още майката.

Тя не обвинява другите деца, но знае, че някои от тях го подтикват и му се подиграват умишлено.

Детето има вариант да стане индивидуален ученик, която идея е приветствана от майката. Тя обяснява, че неведнъж е викана за разговор с директора и с учителите.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK