С кръшно българско хоро завърши първият етап на международния проект „Културата среща науката“

Снимки: ПМГ "Яне Сандански"

Последният ден от първия етап на международния проект „Erasmus + К2“ - „Културата среща науката“, с координатор ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев започна със съвместни дейности на младежите от България, Белгия, Италия и Полша.

Смесените ученически екипи обобщиха наученото, видяното и преживяното в продължение на цяла седмица под формата на презентации.

В същото време учителите от държавите - участнички в проекта, обсъдиха и изготвиха  два плана за интердисциплинарни уроци в областта на природните науки. Това е споделен опит, полезен за всички.

В следобедните часове се организира представяне на изготвените вече от четирите екипа презентации. Веднага след това се разгледаха предложенията от всяка държава за лого на проекта и се пристъпи към гласуване за избор на негово общо лого.

Победител стана логото на Италия, на което са изобразени знамената на всички участващи държави под формата на пеперуди. На него присъстват също формулите на химични елементи и съединения, крива с механични трептения  и заглавието на проекта „Culture Meets Science“.

 Емоционален момент бе церемонията по закриване на проектните дейности в актовата зала на училището, където на всички участници бяха връчени специални сертификати.

Денят завърши с тържествена вечеря – красив финал на началото на двегодишно сътрудничество. Талантливите ученички от ПМГ „Яне Сандански“ – Даниела Георгиева, Вили Пендичева, Яна Велева,  мажоретният състав на гимназията и Танцова формация „Неврокопчанки“ потопиха гостите във вълшебния свят на музиката и танците.

Накрая участниците в проекта изиграха българско кръшно хоро като символ на роденото приятелство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK