За две седмици благоевградският съд осъди 19 човека, един от тях прегазил пешеходец

Снимка: Infomreja.bg

Деветнадесет обвинителни акта са внесени за разглеждане в съдилищата в област Благоевград за престъпления по транспорта.

Най-тежкото сред тях е извършено от Я. Х., който вечерта на 30.03.2015 г., на път ІІ-84, при управление на лек автомобил „Фолксваген Бора“, нарушил правилата за движение, в резултат на което причинил смъртта на намиращия се на пътното платно пешеходец. Въпреки, че го е забелязал, шофьорът не реагирал своевременно, не намалил скоростта и не спрял при възникналата опасност на пътя. Вследствие на тежката черепно-мозъчна травма, получена при ПТП, пострадалият починал.

На подсъдимата скамейка за допуснато пътно-транспортно произшествие, в резултат на което пострадали две лица, застава и обвиняемият Д.Г. На 21.10.2016 г., при управление на лек автомобил „Сеат Толедо“, от разклона на за с. Плетена в посока с. Сатовча, той не се съобразил с релефа на местността при избиране на скоростта на движението и не я намалил при възникнала опасност. Пострадалите в катастрофата са получили средна телесна повреда.

Предстои съдебен процес по внесения от Районна прокуратура – Петрич, обвинителен акт срещу Б.Ч., който през нощта на 26.08., след употреба на марихуана шофирал лек автомобил „Мерцедес“ в гр. Петрич. На ул. „Рокфелер“ той бил спрян за проверка от автоконтрольор и извършеният с техническо средство тест установил положителен резултат за наличие на наркотично вещество. Обвиняемият е подведен под наказателна отговорност и за незаконно държане на 0,48 гр. марухиана, открита у него докато се намирал в сградата на РУ на МВР-Петрич.

Сключени са тринадесет споразумения със защитниците на подсъдими, които са се признали виновни за извършените от тях престъпления. Преобладаващи са: управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол и наркотици, шофиране без съответно свидетелство за управление на МПС, липса на регистрационни табели.

Направени са единадесет предложения за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание по чл. 78а от НК за обвиняеми с чисто съдебно минало в предвидените от закона случаи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK