Писателката Евгения Йорданова ще гостува в Белица

Снимка: Община Белица

На 20 юни /четвъртък/ от 17.30 часа писателката Евгения Йорданова ще гостува в Белица.

Известната и обичана благоевградска писателка Евгения Йорданова ще гостува в Белица с новата си книга с къси разкази и пътеписи "Аз съм тук" по покана на Народно читалище „Георги Тодоров – 1885“. 

Срещата с културната общественост на града е на 20 юни от 17.30 часа в залата на Туристическия информационен център.

Евгения Йорданова e родена на 9 април 1953 г. и има необичайната и трудна съдба на осиновеното дете. Отгледана е в стар македонски род в Благоевград.

Завършила е българска филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Била е преподавателка по литература до 1985 г., методист в отдел "Просвета" до 1989 г., десет години е директор на Дома за деца, лишени от родителски грижи в Благоевград. Омъжена е за мореплавател.

През целия си живот помага на хора, изпаднали в беда. Обича книгите, природата и хората, които имат чувство за човешко достойнство и които са чужди на злобата и завистта. Автор е на книгите "Спомени за моя род", "И да направиш добро" /автобиографичен роман/, "Децата на сенките", "Законите на любовта","Разговор за двама", "Най-щастливият ден". Книгите й са преведени на фински, македонски, гръцки и др.езици. Член на Съюза на българските писатели. Отличена е със званието "Жена на Благоевград" за 2008 г. и с още много други награди. Член е на настоятелството на НЧ "Н.Вапцаров" - Благоевград, активист на БЧК. Продължава да се занимава с активна обществена и благотворителна дейност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa
loading...