Живко Гонев от Нов чифлик: От 10 години съм подложен на тормоз от съседите. Институциите нехаят за проблемите ми

69-годишният Живко Гонев от кюстендилското село Нов чифлик, снимки: Infomreja.bg

69-годишният Живко Иванов Гонев живее в кюстендилското село Нов чифлик. 69-годишният мъж е завършил механотехникум в Дупница - специалност „Двигатели с вътрешно горене”, но през целия си живот сади по брега на реката каваци, за да правят щъркелите гнезда. 

От любов към птиците и природата отглежда и стотина гълъби. Пред магазина в родното си село Живко Гонев е посадил американска секвоя, под която пък е направена беседка. Там хората от селото си почиват и сядат на сладка приказка. 

Синът му не вижда по рождение. Жена му Дилка Стоянова Гонева, която е била личен състав на голямо кюстендилско предприятие, умира, и той остава сам. След това започват неволите му. 

”След нейната кончина съседите ми Лиляна и Йордан Павлови ме смятат за отчаян и безпомощен и се опитват да ми вредят по всевъзможни начини. Повече от 10 години сме в непрестанен конфликт с тях и нито съд, нито прокурор, нито кмет успяха до момента да ми помогнат, тоест да ме спасят от набезите на моите съседи Лиляна и Йордан Павлови. За това аз търся помощ чрез вашата медия, като смятам, че след публикацията на моята изповед някои институции може да се задействат и да ми окажат най-после качествена помощ". 

Ето как продължава неговият разказ за неволите му: 

"Тези хора ми откраднаха вещи за повече от 2000 лв., като електроуреди, ъглошлайф, токоизправител на 6 и 12 волта, крачна помпа, бързовари, щайги, ножове, буркани с месо и компот от вишни, туба с бензин, разграждат ми оградата и взимат мрежата, която още баща ми е слагал, и въпреки доказаните факти от свидетелите, възмездие няма. 

Впоследствие те сменят съдийския състав и свидетелите се заплашват и подкупват и така отново няма резултат.  Най-много ме боли за откраднатите ми пуйки, кокошки, винкели и ножици – кроячи за 52 лв. Откраднаха ми и връзката с ключовете, бъчва с бяло вино – 200 литра, източена до капка и напълнена с вода, за да ме дразнят още повече. Успешните кражби ги правят още по-дръзки и те ги извършват нощно време. Тук се работи в тяхна угода само на плюс, никога на минус. Върхът на набезите се изразява в открадната земя и навлизане в имота ми с 6 квадрата, както го е изчислил геодезистът.

Когато се обърнах към тях и им казах: "Сега като откраднахте месото, какво ще крадете повече?", Лиляна ми отвръща с неприлични жестове с пръсти. По тази причина аз не спя по цяла нощ от притеснение, защото ме заплашват и с убийство, въпреки че не съм страхлив, но това е нормална човешка реакция - да се притесняваш и да си неспокоен. А той, съседът ми Йордан, отваря вратата и гърми във въздуха в 2 часа през нощта.

Аз живея на кръстовище и няма видимост от други съседи и те ме издебват когато излизам, защото вратата ми е точно срещу тях и си правят каквото си искат. Подал съм жалби до прокурор Стоянова. След като въпросните ми „съседи” бяха извикани да подпишат декларация, че няма да извършват саморазправа срещу мене, те ме заплашват отново с жестове, този път с ръка на шията, т.е., че  ще ми отрежат главата. 

Аз повтарям, че не съм страхлив, но е възможно да се случи инцидент, защото мъжът й на Лиляна я слуша и и изпълнява всичките й нареждания.

Пред вратата ми е точно оградата с мрежа и те винаги виждат и следят кога съм вкъщи, кога излизам. Дал съм 593 лв. за скица и урегулиране на парцела, защото искам разрешение за строеж от Община Кюстендил с № 133, том 3-ти, нотариално дело 1423 от 1955 г., да извърши строеж от 6-а категория съгласно чл.137, ал.1., т. 6 от ЗУТ, и ограда изцяло в УПИ - 8-а-90, кв.4 по плана на с. Нов чифлик, община Кюстендил.

Аз плащам на Общината данъци и в техните правмощия е да ги принудят от службата по незаконно строителство да си свършат работата както трябва, а не да ме пращат на съд. Геодезистът съвсем точно и ясно й показал с колко са навлезли по-навътре в мойта територия на скицата. 

За всичко казано дотук се подписвам за достоверността и представям документи, които доказват истината. 

ИНФОМРЕЖА дава право за отговор на засегнатите страни. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK