За 24 часа 415 проверки за спазване на карантина в Сливенско, едно нарушение

Снимка: ОДМВР-Сливен

Съставени са и два акта за струпване на хора

ОДМВР-Сливен, оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19.

През изминалото денонощие полицейски служители са извършили 415 проверки за спазване на карантина на територията на областта. Констатирано е едно нарушение за неспазване на карантина, установено от служители на РУ-Сливен. За същото е образувано досъдебно производство по чл. 355 от НК под надзора на Районна прокуратура-Сливен.

Посетени са 6 сигнала за струпване на хора. По 2 от сигналите са съставени актове, 4 сигнала са се оказали недействителни.

Служители на ОДМВР-Сливен, извършват денонощен контрол на 6 контролно-пропускателни пункта в град Сливен и един в Нова Загора, който е изграден на входа на квартал „Шести“.

Служители на участък „запад“ при РУ-Сливен, са иззели незаконно оръжие. На 25 март след подаден сигнал от служител на РДГ-Сливен е извършена проверка на лек автомобил „Тойота Хайлукс“. В автомобила са установени трима мъже от град Ямбол и селата Средорек и Боринци. Полицейските служители са иззели три броя гладкоцевни пушки, без номера и без документи за тях. По случая е образувано досъдебно производство.

35-годишен мъж е задържан за кражба на 50 кг фураж в село Желю войвода. На 25 март, около 17,30 часа, 35-годишният И.К. от село Желю войвода е забелязан да изнася 2 чувала с гранулиран фураж от мелницата в селото. Общото тегло на фуража е 50 килограма. И.К. е отведен от служители на участък „Петолъчка“ в РУ-Сливен, и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK