Иван Стойнев с нов клип в името на Родината

Снимки: Личен архив

Изпълнителката на песента „Българка да се родя” е перничанката Боряна Василева

Очарователната българка от гр. Перник - Боряна Василева, е изпълнителката на песента „Българка да се родя” в поредния въздействащ клип с музика на Иван Стойнев - директор и художествен ръководител на Международния детски фестивал „Златни ябълки” – гр. Кюстендил.

Иван Стойнев няма нужда от представяне, но все пак той работи с деца от цялата страна и чужбина и е създател на много детски авторски песни, получили множество награди и признание. Неслучайно той избира харизматичната Боряна Василева да изпълни такава важна мисия, т. е. да изпее песен, която е с послание към всички българи както към живеещите тук, в България, така и към тези, които са в чужбина.

Както се завръщат птиците в родните гнезда, така и българите да се завърнат в родната страна. Защото Родината ни чака всеки ден да се приберат родните български чеда, защото я няма тази райска родна красота, събрана само в дланта на една ръка.

Боряна може да бъде наречена съвсем спокойно "Пернишкият народен славей". Тя е носителка на много златни и сребърни отличия като „Орфеева дарба”, „Люляков Ловеч”, „Орфеево изворче” и др.

Текстът е написан от Христина Димова с аранжимент на Иван Йосифов. Видеото вече е готово, изработено от кюстендилеца и телевизионен оператор и репортер Анатолий Костов, и то вече върви в YouTube. До момента има над 650 гледания от много българи, които обичат не само музиката, Кюстендил, но и България.

Моралното и художествено въздействие на клипа е безспорно. Така се възпитава в родолюбие - с най-силния и въздействащ фактор - изкуството.

"Българка да се родя"

 
Щом духне топъл южняк
и пролетта дойде пак
птиците се връщат в родните гнезда 
те се връщат у дома.
 
Литвам с вятъра и птиците 
аз към моята земя
радвам че съм орисана
българка да се родя.
 
И както тези ята 
се очакват с пролетта,
тъй родината ни чака всеки ден 
в нея да се приберем.
 
Че няма я по света 
тази райска красота
сбрана само в една човешка длан 
тя на нас от Бог е дар.
 
 
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK