Стартира специализираната полицейска операция на ТИСПОЛ в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

ОДМВР – Кюстендил, с препоръки към студентите

Специализираната полицейска операция по линия на ТИСПОЛ ще се проведе на територията на страната за времето от 6.00 ч. на 3 декември до 6.00 ч на 4 декември.

В края на тази седмица и на територията на Кюстендилска област ще има студентски тържества, ще преминат големи групи, които ще празнуват в планинските курорти. За да не се помрачава празникът им и за ограничаване на пътните инциденти „Пътна полиция“ препоръчва на студентите и техните близки следните превантивни мерки:

- Иди на празника с обществен транспорт или с такси такси или намери кой да те вози!         
- Ако ще празнуваш в населеното място, в което живееш или учиш, отиди в заведението без своя автомобил. Наеми такси или помоли някой близък да те закара, а после и да те върне от купона.
- До хижата или хотела нека шофира най-опитният!                 
- Ако купонът ще е в друго населено място, прецени опита си като шофьор при зимни условия. Отчети факта, че управлението на чужд автомобил, с чиито особености не си свикнал, е рисково. Помни, че през зимата има мъгли, заскрежавания, валежи, поледици и често поднася и други неприятни изненади.
- Смени гумите със зимни или с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм!
- Погрижи се автомобилът да е оборудван с подходящи за зимни условия гуми или с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм. Смяната на гумите е задължителна от 15 ноември.
- Светлините, чистачките и отоплението на автомобили трябва да са изправни! Не карай пил или под въздействие на наркотични вещества, при възникнал проблем звъни на тел.112!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK