За 10-а поредна година организират Празник на плодородието в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg, архив

За 10-а поредна година Община Кюстендил и Институтът по земеделие организират единствения по рода си Празник на плодородието в областния град.

Проявата ще бъде открита на 29. септември от 11 часа на централния площад „Велбъжд“ и ще продължи с богата културна програма и на следващия ден - 30. септември.

По традиция и през тази година Празникът на плодородието ще представи изобилие от плодове и зеленчуци, характерни за Кюстендилския край.

„На този прекрасен празник занаятчии от цялата страна и местни майстори представят произведенията си, изпълнители веселят домакините и гостите на града, а цялото изобилие на кюстендилското поле прелива от отвсякъде и грее точно като от платната на Владимир Димитров-Майстора.

Шедьоврите на Майстора греят с плодовете на кюстендилското поле. Те са преклонението на великия художник пред благословената българска земя, пред неуморния труд на селянина и пред красотата на нейните дарове.

Около Майсторовите мадони сияят като ореол златните кюстендилски ябълки - същите, които донесоха славата на нашия край като „Овощната градина на България““, коментираха от общинския отдел „Култура и духовно развитие“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk
loading...