XIII маратон на четенето стартира в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg, архив

XIII маратон на четенето предстои да се проведе през месец април в Благоевград. Инициативите стартират на 2. април, когато се отбелязва Международният ден на детската книга, и завършва на 23. април, когато е Световният ден на книгата и авторското право на 23. април.

На 2. април от 13:30 часа децата на Благоевград ще могат да посетят Детско утро под надслов „Андерсенови приказки“ в читалня „Детски отдел“. В навечерието на един от най-светлите християнски празници - Великден, на 4. април от 12:30 часа, в отдел„Изкуство” ще се проведе инициативата  „Писани яйца". В същия ден от 17:30 ч. в зала „Изкуство” шеф Иван Манчев ще представи  книгата си "Мечти и кошмари".

Изненадите продължават на 12. април от 13:30 ч. в читалня „Детски отдел“ със среща-разговор с детската писателката Мария Маринова. На 16. април в 13:15 ч. ще се проведе драматизация на изучавани Андерсенови приказки. 

За четвърта поредна година отдел „Читални”ще гостуват в Дом за възрастни хора „Св. Петка” на 18 април от 10:00 часа.

Между 09:30-17:30 часа, на 23 април в заемна за възрастни, на втори етаж на Регионална библиотека „Димитър Талев“ ще се проведе Ден на отворените врати  под мотото: „Открий удоволствието от четенето на книги”. В същия ден от 15:45 часа в читалня „Детски отдел“ ще започне Детско утро под надслов „Любими приказни герои“.

Отново в читалня „Детски отдел“, на  24 април от  11:30 часа започва Викторина под надслов „Вече зная повече по български език и литература. Наситената с интересни събития програма завършва на 25 април с Ден на отворените врати в „Детски отдел“, които ще се проведат  между 09:00 и 17:00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK