Как да спестим пари за нова кола?

Как се спестяват средства за покупка на лек автомобил?

Старият автомобил създава проблеми. Той харчи много и често се налага да го караме в сервиза. Всичко това е свързано с разходи, които товарят семейния бюджет. Решението е простичко и се свързва с покупка на нова кола. Да, наистина новите автомобили са скъпи, но пък ако помислите реално е възможно да съберете парите, като вземете минимална сума на заем. Как се спестяват средства за покупка на лек автомобил, можете да разберете, ако прочетете статията ни. 

Обявете намерението си пред семейството Ви

Така нареченият семеен съвет, трябва да се събере и да реши. Вие сте този/тази, които ще обявят намерението си да купят нова кола. Обяснете, че старата таратайка харчи много повече пари, отколкото ако притежавате стабилно и надеждно превозно средство. Бъдете убедителни, за да стигне посланието Ви до всеки член на домакинството. Заложете на здравия разум и вашите аргументи ще бъдат приети. Не е нужно да нервничите, говорете тихо, ясно и разбрано. Ефектът върху слушателите ще бъде положителен, стига да вложите старания и да не прекалявате.

Започнете с план за спестяване

Планът за спестяване на пари за нова кола, е нужно да съдържа няколко подточки. В началото трябва да определите крайна дата за реализиране на целта, а след това да включите реални идеи за приложение на плана. За радост или не, върху водача на автомобила се пада по-голямата отговорност. С други думи, е необходимо да пестите повече от всеки друг член на семейството. Помислете да намалите цигарите, да ограничите алкохола и да забравите за марковите дрехи. Харчете разумно и не след дълго време ще отбележите растеж в спестовната Ви сметка.

Бъдете строги, но справедливи

Не налагайте рестрикции в харченето на пари, ако и Вие самите не можете да се лишите от някои неща. Това ще доведе до скандали и неразбирателство между членовете на семейството Ви. Дайте пример с поведението си, който ще последват и останалите. Това е работеща и проверена формула, така че не се колебайте да спазите съвета ни. В случай, че не получавате разбиране, отново проведете разговор, докато не се постигне желания консенсус. Авторитетът Ви и обичта на близките Ви хора са решаващи, когато пестите средства за нов автомобил.

Покажете положителните страни

Обявяването на намерение за покупка на нова кола, може да бъде силно или слабо. Едно е да кажете, че на всяка цена, трябва да си вземете возило, защото старото харчи много, а съвсем друго е да очертаете положителните качества, като повече комфорт, по-бързо пристигане до любимия курорт и присъствието на климатик, с който най-накрая ще получите нужната прохлада през летните горещини. Всичко това е хубаво, нали? Опитайте се да повторите нашите думи и няма да съжалявате. Психологията на спестяването е на първа линия в подобен вид инвестиции.

В обобщение

Отне ни немалко време да разсъждаваме по темата за закупуването на ново МПС. Приложихме някои трудове от психологията и се надяваме, че сме постигнали положителното въздействие върху вас, давайки точните напътствия. Бихме били истински щастливи, ако ви видим да управлявате новата си бърза кола още следващата година. Желаем Ви всичко най-добро!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK