Представители на Дом "Ильо Войвода" - Кюстендил, с успешно участие в европейско изложение

Снимки: личен архив

Представители на Дома за възрастни с физически увреждания "Ильо Войвода" - Кюстендил, участваха в откриването на Седмия европейски форум по социално предприемачество, който тази година премина в по-различен формат, и се проведе в София от 16. до 18. април. Кюстендилското представяне в изложението е от мрежата на НАСО - 23 социални услуги и социални предприятия от цялата страна, предимно работещи в подкрепа за хора с увреждания. 

Изложението бе открито от Мариян Тайсен, еврокомисар по заетостта, социалните въпроси, умения и трудова мобилност; Хасан Адемов, председател на парламентарната комисия по труд, социална и демографска политика и кметът на София - Йорданка Фандъкова. 

Седмият европейски форум по социално предприемачество цели да представи дейности на различни субекти, работещи в областта. Събитието бе съпътстващо от конференция на високо равнище в областта на социалната икономика и социалното предприемачество на тема: "Социалната икономика - за икономически устойчив и социално приобщаващ ЕС" с финансовата подкрепа на ЕК, коятосе проведе в конференция Бояна. 

Целта е да се покажат резултатите и продуктите на участниците и да имат възможност да обменят идеи и контакти. 

Имаше над 100 щанда. Изложените изделия на кюстендилския щанд бяха изработени изцяло в часовете по трудотерапия от домуващите. Бяха показани уникални икони, стъклопис, магнити и други.

"Участието ни е за първи път и много се вълнувахме от представянето си, но сме доволни от интереса към нашия щанд", каза Анелия Велинова - директор на Дом "Ильо Войвода".

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK