Погнаха столична аптека, продавала маски за по 10 лв. бройка

Снимка: Infomreja.bg

Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство

Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство по сигнал за продажба в столична аптека на предпазни маски за лице на цена от 10 лева за брой. 

Досъдебното производство е образувано след подаден сигнал на тел. 112 от клиент на аптека на бул. „Янко Сакъзов“. При извършена проверка на място от служители на Пето районно управление в София е установено, че търговецът действително продава маските на посочената цена.

В снети обяснения търговецът заявил, че закупил предпазните средства на цена от 4 лева за брой, разходите му за преопаковане (поставяне в отделен плик) възлизали на 1 лев за една маска. Върху това се начислявало ДДС, а печалбата възлизала на 4 лева. Търговецът обяснил още, че предпазните маски не били за еднократна употреба, а тяхното ползване можело да се осъществява в продължение на 48 часа.

Във връзка с горното на 26.03.2020 г. прокурор от СРП е образувал досъдебно производство за това, че търговец е продавал предпазни средства на цена над определената или преди да е определена или утвърдена по установения ред - престъпление по чл. 225, ал. 6 от НК. Деянието е извършено в условията на обявено извънредно положение на територията на Република България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK