Кола и бус катастрофираха на пътя София - Варна

Снимка: Infomreja.bg

Два пътни инцидента между София-Варна на територията на Търговище

Сигнал за пътен инцидент в местността Боаза в община Търговище между лек автомобил и товарен бус е получен днес в 12,11 ч в оперативната дежурна част на областната дирекция.

Веднага на местопроизшествието са изпратени полицейски екипи и линейка. Двамата водачи са прегледани в болница и са освободени. Нанесени са значителни материални щети на автомобилите.

До извършване огледа на местопроизшествието движението се е осъществявало в едната лента и е било регулирано от екипи на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция. На двамата водачи са взети проби за алкохол по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух, които са отрицателни.

Около 13 ч. на тел. 112 е получен сигнал за възникнал друг пътен инцидент на около 2 км преди отбивката за Омуртаг.

По първоначални данни водачът на пътуващ в посока София-Варна лек автомобил е изгубил контрол над управлението му в зоната на десен завой и автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движение, където се е ударил в правомерно движещ се бус.

Впоследствие в буса се е ударил друг попътно движещ се на него лек автомобил. Четирима пътували в автомобилите са откарани за преглед в болница.

Установено е, че пътничка в буса е с фрактура на ръка. В момента се извършва оглед на местопроизшествието. Движението в участъка временно се осъществява в една лента и се регулира от полицейски екипи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK