Взрив избухна пред аптека на Марешки в Бургас

Снимка: Infomreja.bg, архив

Аптека е взривена в бургаския комплекс "Славейков", няма пострадали хора, съобщи ст. комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас, пред "Фокус".

Съобщението за избухналото взривно устройство е получено около 03.30 часа в полицията. Аптеката е разположена в партерното помещение в бл. 55, вх. Т и е собственост на бизнесмена Веселин Марешки.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски служители, като е установено, че от инцидента няма пострадали.

Нанесени са материални щети по охранителната щора и остъклението на аптеката, апартамента над търговския обект (счупени са стъклата на остъкления балкон) и по предното стъкло на един лек автомобил, паркиран в близост.

Извършен е първоначален оглед на местопроизшествието, като предстои извършването на повторен оглед от служители на Специализирания отряд за борба с тероризма, които да установят вида и големината на взрива.

Веселин Марешки заяви пред Нова телевизия, че никой не му е отправял предупреждения и заплахи. "Аптеката ми в Бургас функционира поне от 10 години", каза Марешки. Той бе категоричен, че ако някой "има някакви бизнес проблеми, трябва да си ги решава по конкурентен път, спазвайки закона и морала". /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK