Пожарът край Сливен е овладян

Снимка: МО

Няма опасност за населените места и за близката гора

Пожарът в гората над сливенските села Селиминово и Голямо Чочовене е изяло локализиран, а от западна посока е спряно изцяло разпространението му. Това обяви главен инспектор Андрей Алексиев, който ръководи гасенето на пожара. В гасенето участват и доброволци от селата.

В източна посока също е спряно разпространението на огъня, но има все още няколко горящи огнища, каза главен инспектор Алексиев:

„В момента работим съвместно с екип от БА, с верижна машина, която прави просека и два наши противопожарни автомобила, които извършват гасителни действия. Сега вече можем с вода да гасим и това е по-ефикасно. Чакаме и допълнителни подкрепления да ни донесат помпи с които да  качим водата по-на високо за да го изгасим. В настоящия момент няма опасност за населените места, няма опасност и за гората, която е в близост, тъй като БАТ-а мина и направи просека, която да спре разпространението на пожара“. 

Очаква се до вечерта пожарът във всички зони да бъде овладян, а на място ще останат екипи, които да наблюдават за ново разпалване. 

По информация на кмета на Селиминово Тодор Тодоров пожарът е избухнал вчера около 13 часа по обяд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK