Възстановяват лабораторията за физико-химичен анализ

снимка: infomreja.bg, архив

Ще бъде възстановена лабораторията за физико-химичен анализ на млякото, обяви кметът на града Петър Паунов. Това е бил и един от проблемите, които са поставили пред него протестиращите кюстендилци.

"Имам конкретен ангажимент към протестиращите. Те ме запознаха с този проблем. Не може животновъдите да карат пробите от животните в София или Благоевград. Това е абсурдно. Първо ще отправя искане към областния управител и държавните структури”, каза още кметът.

Той обяви още, че ако държавата не вземе мерки до 10 дни, на следващата сесия на Общински съвет ще бъде внесена докладна за закупуване на необходимата апаратура за възстановяване на тази лабораторията.

Необходимите средства за това ще бъдат около 60 000 лв.

„В момента в Кюстендил има лаборатория само за изследване на месо. Явно ги е страх от ловците да не ги застрелят, за това се поддържа тази лаборатория ", обяви още Паунов.

По-късно през деня на спешна среща, организирана от областния управител инж. Владислав Стойков с ръководството на РЗИ-Кюстендил, бе взето решение изследванията на млякото от домашните стопанства в Кюстендилска област да бъдат извършвани от  лабораторията на здравната инспекция.

Изследванията ще могат да бъдат извършвани още от 4 март, като допълнително ще предоставим пълната информация за приемане и обработка на млякото, както и цените за съответните услуги, заяви областният управител.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK