Възстановяват екопарк „Езерата” по проект

снимка: wikimapia.org

Предстои подписване на договор по проект „Зелена трансгранична зона- инвестиция в природата”. Разработката е съвместна между община Кюстендил и Търговско-промишлената палата. Крайният срок за приключване на проекта е 24 месеца.

Основната идея по този проект е да се погледне по нов начин на заобикалящата ни околна среда, обяви секретарят на палатата Йордан Беловодски. Целта е да бъдат опазени характерните природни ресурси в трансграничната зона Кюстендил – Сурдулица и превръщането на неизползваемия потенциал в ресурс, осигуряващ икономически и социални изгоди за местните общности.

За Кюстендил е предвидено да бъде възстановен екопарк „Езерата” чрез саниране и реконструкция на прилежащата водна площ и изграждане на специален кът за отдих. Стойността на проекта е за 734 170 хил. евро, които ще бъдат разпределени между двете трансгранични среди.

Предвижда се да бъде създадена и стратегия за управление на околната среда на трансграничния регион Кюстендил – Сурдулица, както и провеждане на съвместна кампания за информираност на обществото за защита на околната среда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK