Условна присъда получи търговец на незаконни цигари

Снимка: Infomreja.bg

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Благоевград, и защитата на М.С., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 242 от НК.

Той се е признал за виновен за това, че в периода от 18:30 ч. до 22:30 ч. на 26.10.2018 г., в района на ГКПП "Ново село" в Република Северна Македония и ГКПП "Златарево" в Република България, умишлено улеснил укриване на акцизни стоки в големи количества.

Като помагач в извършване на престъпното деяние подсъдимият С. предоставил лек автомобил „Рено Трафик“, в който предварително били изготвени ниши в дървени врати. Освен това той давал съвети и разяснения на З.Й. – къде и кога следва да премине през държавата граница на България с укритите в МПС цигари с различни търговски марки. Общото им количество е 8551 кутии, всички без български акцизен бандерол, на стойност 56 196,23 лева.

Страните са се споразумели на подсъдимия М.С. да бъде наложено наказание от две години и шест месеца „лишаване от свобода“ с четиригодишен изпитателен срок.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване и протест.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK