Възстановиха поруганата от вандали учебна дъска в панорамната алея над Разлог

Снимки: Община Разлог

Интерактивната дъска за рисуване в амфитеатъра на панорамната алея в местността „Голак“ над Разлог е възстановена.

Учебната дъска се използва за изнесени уроци, беседи, интерактивни уроци и други занимания.

Родителите на момчето, счупило дъската преди време, поеха разходите по възстановяването й и тя вече е монтирана. 

Родителите и децата, които бяха на амфитеатъра по време на инцидента, подеха инициатива за почистването му, в знак на отговорност към новопостроените съоръжения. По този начин младежите показват, че са си взели поука и се извиняват за деянието си. 

Ръководството на Община Разлог проведе среща с родителите на децата, като поведението им заслужи адмирации заради осъзнаване на въпроса като обществено значим, както и предложените идеи за разрешаването му от тяхна страна, за което ръководството на общината изказа благодарност.

Кметът Красимир Герчев сподели, че подобни ситуации налагат допълнителни разходи, вместо с тези средства да бъдат построени нови съоръжения, с което градът да стане още по-красив и привлекателен както за местните жители, така и за туристите.

В края на февруари община Разлог разпространи в социалната мрежа запис от охранителна камера, на който се вижда как младежи рушат общинско имущество. 

Случаят е от неделя, 21 февруари. Вандалският акт е заснет на откритата през април миналата година панорамна алея "Стъпалата" на хълма над Разлог, изградена по съвместен проект на общините Разлог и Гевгелия, Македония. За случая бе подаден сигнал в полицията.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK