Възпоменателен марш "Бъзсмъртен полк" проведоха в Деня на победата в Разлог

Снимки: БСП-Разлог

Възпоменателен марш "Безсмъртен полк" проведоха в Деня на победата в Разлог. 

В инициативата се включиха близки и роднини на хора, отдали своя живот в името на България по време на съпротивителното движение и Втората световна война. 

Във възпоменателното тържество участваха и граждани и жители на населените места в община Разлог. 

В ръцете си хората носеха портрерите на всички загинали.

Организатори на шествието бяха лидерът на БСП в община Разлог Николай Дундалов, председателят на "Нова Зора" Елена Стойчкова и председателят на Партията на българските комунисти Пирин Несторов.

С кратко слово, посветено на подвига на загиналите, едноминутно мълчание и полагане на цветя пред паметната плоча на загиналите във войните и паметника на организатора на IV въстаническа оперативна зона в Разлог - Никола Парапуновq завърши "Безсмъртният марш". 

Безсмъртен полк е обществена акция, която се провежда в Русия и страни от Източна Европа, и Азия. В Деня на Победата – 9 май, участниците в акцията преминават по улиците на града с георгиевски ленти и портрети на своите предци, които са участвали във Великата Отечествена война. 

Акцията е проведена за пръв път в руския град Томск през 2012 г. През 2013 акцията „Безсмъртен полк“ се провежда в 120 градове и села в Русия, а през 2014 – в 500 града в седем страни по света. През 2015 „Безсмъртният полк“ марширува в 15 държави.

 

Председателят на БСП-Разлог Николай Дундалов

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK