Възпитават „Успешни родители на щастливи деца“ в Първо ОУ – Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

В Първо основно училище  „Св. св. Кирил и Методий“ – Гоце Делчев, продължава работата по проект „Часът на родителя – заедно за всяко дете“.

В неделния ден училището събра родители, които под вещото ръководство на психолога Младен Владимиров проведоха тренинг – обучение на тема: „Успешни родители – щастливи деца“.

В началото родителите споделиха, че  очакванията им от предстоящите занимания са високи, тъй като всички са останали много доволни от първото обучение по проекта, проведено в началото на месец  декември миналата година.

Те посочиха много конкретни примери, доказващи, че резултатът от него е налице - общуването им с техните деца е станало по-позитивно.

„Работилницата за родители“ включваше обсъждане на мултимедийна презентация, работа в малки групи за решаване на различни казуси и усвояване на методи за изследване и оценка на интереси.

Обект на внимание станаха въпроси, важни за всеки родител: как той влияе върху детската идентичност и поведение, както и върху изборите, които прави детето, какви са силните и слабите страни на подрастващите.

Акцент в работата беше поставен и върху установяването на типовете интелигентност, начините на учене и стила на социализация. Специално внимание беше отделено на родителския подход към седмокласниците предвид предстоящата за тях  смяна на училището.

Дейностите по проекта, който е част от Националната програма „Заедно за всяко дете“, продължават.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK