Възпитаниците на ДГ "Пролет" в село Мосомище направиха книжки за Васил Левски

Снимка: Infomreja.bg

Така те обогатяват една традиция

Тези дни атмосферата в ДГ „Пролет“ - село Мосомище, е подвластна на предстоящата годишнина от гибелта на Васил Левски. Табла с неговия лик посрещат децата още на входа. Много са и заниманията, посветени на Апостола. По-малките дечица гледат мултимедийна презентация за неговия живот и старателно подготвят рецитал. Но това, което най-много ги вълнува, е предстоящата спортна проява, в която всички с готовност ще се включат – „Лъвски скок“.

А децата от подготвителната група вече изпълняват песен за Левски, научили са стихотворения  и са си направили книжки за великия ни национален герой. Днес всяко от тях получи своята книжка, за да я занесе вкъщи, да види и семейството му как се е потрудило.

Книжките съдържат важна информация за Апостола на българската свобода – неговото родословно дърво, биографията му, извадки от известното му тефтерче, мисли, които той е споделил, Ботевото стихотворение „Обесването на Васил Левски“, цитат от повестта „Немили -  недраги“ на Иван Вазов, илюстрации. И всичко това - събрано на сравнително малко място благодарение на находчиви решения като джобчета и прегъвки.

Ефектните книжки са направени от децата по време на заниманията им по Околен свят, ядро „Културни и национални ценности“. Там те са работили с хартия – рязане, прегъване, лепене. Малчуганите имат участие и в създаването на уголемено копие на  книжките, което ще бъде поставено при таблата за героя.

Тазгодишното отбелязване на годишнината продължава традиция, създадена отдавна в градината. А книжките, на които децата толкова се радват, я обогатяват и правят незабравима.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK