Възпитаници на ПМГ „Емануил Иванов“ – Кюстендил, показаха как се съчетават изкуството и науката

Снимки: Infomreja.bg

Възпитаници на ПМГ „Емануил Иванов“ – Кюстендил, показаха как се съчетават при това доста успешно изкуството и науката. Проявата е част от заключителен етап по проект „Търсачи на астероиди“, осъществен с помощта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ по програма „Знания за успех“, с финансовата подкрепа на SAP Labs България. Част от учениците рисуваха на тема „Космос“. Те направиха едни прекрасни тениски с идеята, че преди всичко е важен процеса.

„Основната част на клуба са 10 ученици от 7 до 12 клас. Те разпространяват своите практики, макети. Уроците са мултуплицирани на близо 100 ученици от учебното заведение. Идеята е да се прави всичко на практика – да има процес и упражнения“, каза  Биляна Йорданова – учител по Информационни технологии и ръководител на проекта.

Целта на проекта е промяна на отношението на учениците към науката и образованието, като се повиши мотивацията, желанието и интересът им за учене срез прилагане на STEM обучение.

 „Самите ние станахме астероиди, защото имахме възможност с прекрасните деца, които се включиха в клуба да обиколим нашата страна. Самият проект ни даде възможност да си направим едно много красиво кътче, където като едни рицари да се учим да работим в екип.

Смятам, че ползата от астрономията е голяма. Учениците не само, че виждат малко повече за света около себе си и успяват да се ориентират по звездното небе и да решават сложни задачи, но виждат и смисъла от математиката и екологията и когато се комбинират нещата, те вече имат една по-цялостна картина за света около тях и си изграждат една култура“, уточни Силвия Стойчева – учител по физика и астрономия.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK