Пореден фотоконкурс стартира ОИЦ – Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

За трета поредна година Общински информационен център – Кюстендил стартира фотоконкурс, темата е „Моята зелена Европа“. Проявата е част от инициативата „Зелена Европа“, която приключва на Празника на плодородието. „Целта на фотоконкурса и на иницитивата е да се популяризира необходимостта от опазване на околната среда. Да се покажат възможностите на Европейските структурни и инвестиционни фондове за финансиране на дейности, които са насочени към развитие на икономика, която е нисковъглеродна, устойчива на климата, екологичноустойчива и използваща ефикасно резурсите“, каза Любомира Велинова-управител на ОИЦ – Кюстендил.

В иницитивата „Зелена Европа“ са включени три дейности – фотоконкурс, семинар за представяне на актуални мерки по програмата за селските райони с външен експерт и участие в Празника на плодородието с изложба от фотографиите във фотоконкурса, щафетни игри, евроработилница, карнавал с екокостюми и др. Във фотоконкурса право на участие имат лица над 16-годишна възраст. Желаещите могат да участват с до три дигитални снимки, които да отразяват къде авторите смятат, че трябва да се насочат европейските средства, така че да се постигне устойчиво развитие към настоящия момент и в бъдеще, насочено към опазване и подобряване на околната среда и биологичното равновесие.

Всяка една фотография трябва да има заглавие, място където е заснета и кратко описание. Пълният регламент за участие, формуляр и декларация за участие могат да се изтеглят от фейсбук страницата на ОИЦ – Кюстендил, както и на място в Центъра. Гласуването ще се извършва във фейсбук, а 10-те най-харесвани фотографии ще бъдат оценени в последствие от компетентно жури, което ще определи победител и една фотография на второ място.

Победителят ще получи таблет, а за второ място наградата е дигитална фоторамка. Предвиждат се и поощрителни награди. До 18-ти септември ще се приемат фотографии. Победителите ще бъдат обявени на 30-ти септември по време на Празника на плодородието.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK