Огромни успехи и медали на Световната купа за каратеки от КК „Шурикен“

Снимки: КК "Шурикен"

От 27.06.2016 до 03.07.2016г. в Умаг, Хърватска се проведе семинар, тренировъчен лагер и Световната купа по карате. От КК "Шурикен" - Кюстендил взеха участие Балканските шампиони Владимир Назъров и Янислав Миленков, водени от треньора Веселин Димитров. Тренировките бяха водени от световните шампиони по ката Рюка Осами - шито рю, Лука Валдеси - шотокан и световните шампиони по кумите Рафаел Агаев, Дъглас Брос, Давид Бенетело и Предраг Стоядинов. През тренировъчните дни се провеждаха много силни и качествени тренировки - по четири на ден. Всички състезатели тренираха активно при шампионите от различните карате стилове - ката и кумите.

След лагера се проведе Световната купа по карате. Взеха участие над 1000 състезатели, от 196 клуба, 53 държави. 

Владимир Назъров спечели бронзов медал в дисциплината ката при деца до 14 години, в най-многобройната категория - над 50 деца. Първата победа на Владимир беше срещу представител на Хонг Конг, след това Русия, Унгария, Словения. На полуфинал загуби от Австралия. В срещата за медал Назъров победи представител на Словакия и заслужено спечели бронзовия медал.

Янислав Миленков  спечели бронзов медал в дисциплината ката при деца до 12 години, като победи представителите на Русия, Сърбия и Македония. На полуфинала загуби от представител на Израел и в срещата за медал победи категорично Унгария. Той също се окичи с бронзов медал.

Янислав Миленков игра финал в дисциплината кумите + 45кг., при момчета до 12 г. До финала стигна без да му бъде отбелязана точка. В оспорвана среща, на финала, загуби от представител на Русия и стана вицесветовен шампион.

Треньорът Веселин Димитров е горд с успеха на Владимир Назъров и Янислав Миленков, които представиха България, КК"Шурикен" и Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK