Танцова формация “Партньори” с успешно участие в Турция

Снимки: личен архив

Кюстендилската формация взе участие в XXI международен фестивал на цветята в Баяндир, Турция, по покана на местната община. Много емоции, нови приятелства и нови познания съпровождаха всеки ден от интензивната програма, подготвени от организаторите на фестивала.

Кюстендилските представители имаха възможност да се срещнат с кмета на Баяндир, както и с представители на много културни институции и танцови колективи от Грузия и Турция, да се докоснат до културата, традициите и душевността на гостоприемния турски народ и да разплачат немалко български изселници, дошли да се наслаждават на изпълненията на нашите танцьори.

„Партньори“ имаха поредица от участия, в рамките на фестивала, като винаги впечатляваха с добро настроение, бързи ритми и стилни костюми, а кулминация при всяко участие бяха вокалните изпълненията на Василия Петрова.

Тя успя да събере многобройна публика и бурни аплодисменти и при импровизирано акапелно изпълнение на сцената на големия амфитеатър в Ефес – сцена, която не всеки глас може да си позволи, но която перфектно прилягаше на талантливата ни изпълнителка. Нашият фолклор бе много добре приет по време на всички концерти.

„Партньори“ взривиха многобройната публика с традиционни български танци и песни, предимно от шопска и пиринска етнографска област, специално подготвени за участията от младият хореограф на формацията Християн Паунов.

Много съпровождащи участията дейности, много общуване, много нови приятелства, които ще запазят за дълго топлината в сърцата на всички, които бяха част от това турне!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK