Оправдаха Капланов по делото за повредената кола на безследно изчезналия Янек

Снимка: Infomreja.bg

Малката Капла беше уличен в надраскване на автомобила на Миланов

РС – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев, призна подсъдимия Никола Капланов за невинен в това, че: на 07.05.2020 г. в гр. Дупница, ж.к. „Бистрица“, на паркинг пред блок № 45, е повредил противозаконно чужда движима вещ, лек автомобил марка „Пежо“, собственост на  Янек Миланов от гр. Дупница, чрез надраскване с твърд предмет, като щетите са в общ размер от 1150.00лв. - престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 304 от НПК го оправдава по така повдигнатото му обвинение.

В днешното, последно заседание по делото, бяха разпитани вещите лица, изготвили експертизите, със съгласието на страните са прочетени и показанията на Миланов, дадени по досъдебното производство.

От събраните доказателства по делото, показанията на свидетели, в това число и на собственика на автомобила, не е доказано по несъмнен начин, авторството на деянието от Никола Капланов. Налице са само предположения, обяви пред страните в съдебна зала, съдия Страхил Гошев. Мотивите към присъдата ще бъдат изготвени в срок.

Присъдата, с която Никола Капланов е признат за невинен от РС – Дупница, може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Кюстендил в 15 дневен срок, считано от днес.

Хронологията на събитията сочи, че на 31 юли 2020 г. вечерта Янек Миналов е срещнал с Васил Капланов, с чиято бивша съпруга по-рано имал отношения. Янек многократно поискал среща за разговор с Каплата, бивш гард на братя Галеви, но Капланов отказвал.

В злополучната за Янек нощ в последния ден на юли, младият мъж се срещнал с Каплата като се возили в автомобила на дупничанина. Последно трафик камери видели именно, че Янек е в колата на Каплата, след което слиза от нея в близост до бензиностанция и следите му се губят.

Повече от година въпреки множеството акции от страна на разследващите няма следи от Янек.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK