Въвеждат локдаун при над 1 000 заразени на 100 хил. души и запълване на неинтензивните легла

Снимка: Нова тв

Здравното министерство готово да увеличи интензивните легла

Ако заболеваемостта в страната не бъде овладяна, нараства лавинообразно и достигне над 1 000 заразени на 100 000 души и запълване на леглата за неинтензивни грижи над 9 000, ще се реши за въвеждането на локдаун. Това обяви в ефира на „Здравей, България” зам.-здравният министър д-р Александър Златанов.

„Ние сме на принципа към определен момент да се въвеждат необходимите мерки. Ако се стигне дотам, ще започнем с частичен локдаун за неваксинираните. Ограничаване на времето, в което ще могат да излизат извън къщи”, добави той.

„Имаме 7 000 души в лечебни заведения. Вече имаме почти над 600 в интензивните отделения. При положение, че на този етап сме разкрили около 700 за интензивни грижи. Към момента според необходимостите поетапно разкриваме легла за лежащи COVID пациенти”, уточни той.

Златанов увери, че от Здравното министерство имат готовност да увеличат още интензивните легла, но за сметка на други дейности. „Опитваме се всячески да не спрем спешните оперативни интервенции, операции и други”, добави зам.-министърът. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK