Във Виена е задържан още един от обвинените с Божков

Снимка: Infomreja.bg

Българските власти очакват днес официално потвърждение за задържането на Божков

В Австрия е задържан още един от издирваните по разследването в хазарта. Това съобщава БТА позовавайки се на разследващите органи.

На летището във Виена е арестуван Брос Бекяров, за когото има издадена Европейска заповед за арест.

Вчера вечерта главният прокурор Иван Гешев съобщи информацията, че бизнесменът Васил Божков е задържан заедно с още двама души в Обединените арабски емирства. Един от тях е обвиняем, заедно с Васил Божков. Няма информация кой е третият.

Българските власти очакват днес официално потвърждение за задържането на Божков, след което да започне и процедурата по екстрадиция. На този етап няма информация точно какви срокове може да се очакват.

Това би бил трети задържан от групата лица с повдигнати обвинения. От прокуратурата съобщиха за обвинени общо 5-ма души, от които четири лица се намират в чужбина.

Разпитан е вече и председателят на комисията по хазарта Александър Георгиев.

На бизнесмена Васил Божков са повдигнати 7 обвинения, издадена е Европейска заповед за арест и беше обявен за международно издирване, защото е напуснал границите на страната, тъй като се чувства застрашен. На брифинг на прокуратурата беше обявено, че бизнесменът е предлагал 10 000 лв. на ден подкуп на служител в Комисията по хазарта, като целта на подкупа била да осигури разправа с конкуренцията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK