Вътрешното отделение в МБАЛ-Разлог, открито след цялостен ремонт

Снимки: Община Разлог

Кметът подари икона на Богородица

Инвестиция в здравната инфрастуктура в Община Разлог.

Днес кметът инж. Красимир Герчев и завеждащият Вътрешно отделение в МБАЛ Разлог, заедно с медицинския директор д-р Божидар Велев, прерязаха лентата на обновеното Вътрешно отделение.

Средствата за ремонт и пълна реконструкция на медицинското звено са осигурени от общинската хазна.

Всички стаи са реновирани, разширени вратите за свободното и безпроблемно преминаване на пациенти с колички и специлизирани легла. Извършено е цялостно обновяване и освежаване на стаите за лежащо болни, смяна на дограма и монтиране на специализирана антибактериална настилка в стаите, както и направа на допълнителна стая и подмяна на ел. инсталация. Отделението е не само с нова визия, но и осигурена модерна, удобна и функционална среда за лечение на болните.

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев коментира: "Имаме ясна цел и програма за модернизиране и подобряване условията за лечение и обслужване на болните в МБАЛ - Разлог. Поетапно през последните години със средства от общината бяха ремонтирани Детско отделение, Родилно и АГО отделение, Хирургично отделение, и това, което остава е Неврологично отделение и кухненския блок на здравното заведение."

В момента е в процес на изпълнение и на още една важна инвестиция в болницата в Разлог - газифициране на МБАЛ, отново със средства от община Разлог.

"Газификацията на болницата ще доведе до двоен ефект - не само намаляване на фините прахови частици от употреба на друг вид гориво, но и икономия на ресурс и рационално ползване на енергията. Така извършените планирани действия за подмяна начина на отопление, подмяна на дограма и саниране ще доведат до изпълнение на едно от водещите ни намерения за цялостна подмяна на стандарта на здравното заведение в Разлог", коментира още кметът.

Завеждащият д-р Валентин Пелтегов информира, че извършеният ремонт е от огромно значение за подобряване на качеството на лечение и обслужване за болните във Вътрешно отделение.

Болницата в Разлог е лечебно заведение, което се ползва от повече от 60 000 жители на четири общини - Разлог, Банско, Белица и Якоруда.

"Годишно през Вътрешно отделение, което можем да наречем "гръбнакът" на МБАЛ - Разлог, преминават около 1 200 пациенти, от които голяма част и по спешност.

С обновяването и разширението на стаите се надяваме да отговорим още по-качествено на нуждите на пациентите. Тук в това отделение се генерират много сложен профил от диагнози", коментира още д-р Пелтеков. Осигурени са 12 пътеки финансирани по НЗОК - по сърдечно-съдови болести, пулмология и нефрология, както и ендокринология.

На събитието днес присъства председателят на общинския съвет д-р Мария Копанарова, д-р Божидар Велев - управител на МБАЛ Разлог, д-р Радка Божикова - завеждаща Родилно и АГО отделение, д-р Христо Георгиев - завеждащ Хирургично отделение, както и лекари от Неврологично отделение, д-р Радко Тумбев - завеждащ отделение по физиотерапия и рехабилитация, медицински работници.

Водосвет отслужи отец Димитър Белчин. Кметът Красимир Герчев връчи и специален подарък - икона на света Богородица, която да носи закрила и упование на болните, техните близки и всички работещи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK