Роми от Гоце Делчев, пребили до смърт мъж от Крушево, осъдени само на пробация

Снимка: Infomreja.bg

Двамата братя Б.Б.Ш. на 27 г. и Г.Б.Ш. на 31г. от ромската махала в Гоце Делчев преди дни получиха възможно най-лекото наказание от Районния съд в Гоце Делчев за това, че на 23.07.2016 год. около 23.00 часа в игрална зала „А.“ на ул. „Дунав“ в Гоце Делчев и извън нея, в близост до аварийния й изход, с помагачи, са пребили до смърт и причинили средна телесна повреда на К. И. Катрев от гърменското село Крушево.

Катрев е с счупване на гръдната кост, довело до трайно затрудняване на движението на тялото му за срок по дълъг от 30 дни, както и частичен пневмоторакс вляво, довело до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

За това им деяние на братята роми от Гоце Делчев е наложено наказание “пробация” като замяна на наказанието „Лишаване от свобода”, включващо следните мерки за контрол и въздействие:
- задължителна регистрация по настоящ адрес в гр. Гоце Делчев, ул. „Тодор Александров“ за срок от седем месеца с периодичност два пъти седмично;
- задължителни периодични срещи с пробационен служител;
- безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 100 часа, положен в рамките на една година.

Районният съд в Гоце Делчев осъди още двамата братя побойници - Б. Б. Ш. и Г. Б. Ш., да заплатят солидарно направените на досъдебното производство разноски в размер на 543,34 лева, която сума следва да се внесе по сметка на Дирекцията на МВР в Благоевград.
Определението на съда в тази му част подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд –Благоевград, в 7-дневен срок от деня на оповестеното от съда в Гоце Делчев решение.  

Пребитият от ромите К.И. Катрев се яви в съда като граждански ищец и частен обвинител по делото.

По време на процеса той призна, че е подсъдимите са му заплатили на ръка сумата от 400 лева, представляващи обезщетение за причинените му неимуществени вреди.  

 

 

КОМЕНТАРИ

6ъъъ6ъъъ17:20 - 24.02.2018
Бой по тази помашка сган.
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK