Хаджигаев спечели три дела за отмяна на решения на общински съвети

Костадин Хаджигаев, снимка: infomreja.bg, архив

Областният управител Костадин Хаджигаев спечели две дела по оспорени решения на Общински съвет – Хаджидимово и едно на Общински съвет – Гърмен.

Отнесените за отмяна пред Административен съд - Благоевград решения от 2 май тази година на местния парламент в Хаджидимово като незаконосъобразни касаят провеждане на публични търгове с явно наддаване за продажби на недвижими имоти – частна общинска собственост.

Единият от имотите е в местността „Айлязето“, представляващ пустееща необработваема земя с площ 1.305 дка, находяща се в землището на Хаджидимово, а другият е нива с площ 0.999 дка в землището на с. Нова Ловча, местността „Трасилка“.

По същите причини областният управител е оспорил в Административния съд и решение на Общински съвет - Гърмен от 28 март, отново касаещо имот, частна общинска собственост, намиращ се в землището на село Марчево, в местността "Голек", с площ 0.469 дка.

Общинските съвети имат възможност в определения от закона срок да обжалват пред ВАС решенията на Административен съд - Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK