Въпросът за референдума в Марчево отново на дневен ред

Снимка: Infomreja.bg

Обсъждане на представени становища и проект за решение относно  постъпило предложение и подписка от инициативен комитет за организиране и провеждане на местен референдум в кметство Марчево е първата точка от дневния ред на насроченото за утре заседание на ОбС-Гърмен.

Актуално засега остава и заглавното допитване на поисканото от оглавения Инициативен комитет от кмета на Марчево, Розен Марчев – „Съгласни ли сте Общинският съвет и Общинската администрация в Гърмен да разрешават изработване, приемане и прилагане на ПУП –ПРЗ за регулация и застрояване с предназначение за жилищно строителство на поземлени имоти в масива 46 и 47 в местността Пъдарката съгласно картата за възстановена собственост на землището на с. Марчево?“.

Както писа ИНФОМРЕЖА, местният референдум в Марчево бе насрочен за 18.06.2017 г. със заповед на областния управител тогава Валери Сарандев под № АК-155от 03.05.2017 г.

На проведената извънредна сесия по казуса на ОбС – Гърмен, на 11.05. 2017 г. с 9 гласа „против“, 2 - „за“ и 2 „въздържал се“ не бяха гласувани образците от снижата и разходите за провеждането на референдума в Марчево с мотив - несъответствие с определените дати за референдум с 45-дневния срок, посочен в закона за подготовка на процедурата.

С въпросното гласуване тогава съветниците от Гърмен отново върнаха топката за провеждането на референдума в полето на Областната управа в Благоевград.

Година по-късно въпросът за референдума в Марчево отново излиза на дневен ред.

Утре съветниците ще гласуват образците от документацията и разходите за провеждането на референдума, които са на стойност от 6 200 лева, които общината ще трябва да осигури от бюджета.

Повече от 120 жители от Марчево са с право на глас, ако съветниците приемат решение за провеждането му.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK