Дупнишката болница тъне в разруха и мизерия

Снимка: bTV

 „Състоянието на дупнишката болница е катастрофално“, се казва след проверка, направена от компетентните органи.

Причината за системното „опустошаване“ на болничното заведение е бившият неин директор и множеството злоупотреби.

След репортаж и разследване на bTV се установени куп нередности, сред които и фалшивата диплома по здравен мениджмънт, която притежава Росен Тимчев – ексдиректорът на болницата.

Скандален е и договорът, сключен между фирма „Ауто Леон“ и заведението, тъй като фирмата се оказва със седалище частен дом в ромската махала, чиито обитатели дори не подозират, че там „има“ фирма.

„Ауто Леон“ е извършила продажбата на апарати за хемодиализа за 10 000 лв., които вече са собственост на болницата в Троян.

Така се оказва, че в Дупница Център за хемодиализа няма.

В него в момента се помещават строителни материали, които евентуално са предназначени за ремонт на покрива на болницата.

В кадрите ясно се виждат операционни маси и зали, които са в трагично състояние. Техниката е от миналия век, а бюджетът на болницата стига само за заплатите на работниците.

Тимчев е с множество глоби и наказания за различни прояви, включително и за подбуди в протестите през 2009 срещу Тройната коалиция.

Не е изяснено докрай как Тимчев става част от дупнишката болница и по-точно я оглавява. Самият той признава, че преди тази си професия, дейностите му не са били свързани със здравеопазването.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK