Въпреки обещанията повече от 100 дни в Босилеград няма бг телевизия

снимка: infomreja.bg, архив

Въпреки обещанията повече от 100 дни сънародниците ни в Босилеград не могат да гледат българска телевизия, обяви председателят на Културно информационния център Иван Николов. За проблема вече са уведомени Министерството на външните работи, Държавната агенция за българите в чужбина, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Народното събрание, Комисията за регулиране на съобщенията, Съветът по електронни медии, политически партии, неправителствени организации и българските медии.

“Въпреки добронамерените изявления и готовността на всички ресорни институции проблемът досега не е решен. Най-напред получихме противоречиви обяснения от типа на „недопустими излъчвания на границата на съседни държави”, „проблемът е решен след среща с председателя на Комисията за регулиране на съобщенията на Сърбия” до „хората в Димитровград и Босилеград в Сърбия вече гледат българска ефирна цифрова телевизия”, обясни пред ИНФОМРЕЖА Иван Николов.

По думите му през ноември се е появил слаб и нестабилен цифров сигнал в центъра на Босилеград, а в околните села нямало никакъв прием. Били направени и съответни замервания на сигнала от страна на представители на Национално управление „Радио и телевизионни станции“.

"Досега обаче никой не казва защо на мястото на телевизионния предавател от месец август е сложен друг, с много по-малка мощност, и цифровият сигнал не само не достига до Босилеградско, но и до много кюстендилски и треклянски села", коментира още Николов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK