„Вапцаров: песни за човека” е наслада за всеки зрител

Снимка: ДТ

Спектакълът събира на една сцена двадесет и трима актьори

„Вапцаров: песни за човека”, чиято премиера събра в края на октомври огромното семейство на благоевградския театър, за да отбележи един век, влиза в репертоара на театъра и ще се играе регулярно.

Спектакълът е важен творчески жест, защото събира работата на трима режисьори, всеки от тях притежаващ свой собствен ярък творчески почерк. Процесът срещу Вапцаров и неговият разстрел, съпреживян от най-близките му хора в семейството, е заложен в концепцията на режисьора Тея Сугарева. Образът на поета чрез неговите писма до майка му и жена му, оригиналите на които са запазени до днес  е изграден от Боян Иванов. Поезията на Вапцаров пък е в основата на режисьорския проект на Стайко Мурджев.

Целта на спектакъла е на сцената зрителите да видят посоките, които ще се търсят в творческото развитие на Драматичен театър "Никола Вапцаров" оттук нататък: силни текстове, носещи актуална проблематика, представени чрез силен театрален език.

На сцената отново, след дълго очакване, застават част от доайените на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград – Андраш Кончалиев, Жанет Керанова, Маруся Ваклинова, Нина Болгар, Юлия Дживджорска, заедно с цялата трупа на театъра. Двадесет и трима актьори, от различни поколения, пренасят публиката през живота и личността Никола Вапцаров. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK