На театър в събота през новия сезон на ДТ „Никола Вапцаров” – Благоевград

Снимки: ДТ "Никола Вапцаров"

Първият спектакъл от съботната програма е „Портретът на Дориан Грей”

Съботни представления за възрастни залага в програмата си Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград. Благоевградчани и гостите на града ще имат възможност да посещават театрални представления и в почивните дни.

Първият спектакъл от съботната програма е „Портретът на Дориан Грей”, който категорично се превърна в топ събитие за Благоевград и региона.

Веднага след първата премиерна дата, към екипа на театъра заваляха отзиви от зрители и колеги, които споделяха възхищението си от спектакъла.

Представлението, чиито режисьор е Стайко Мурджев се играе регулярно в Националния дворец на културата, Театър „Азарян”, което несъмнено е огромен успех за ръководството на благоевградския театър. Билетите в София се продават за часове, а интереса не стихва вече половин година.

Блестящата игра на Севар Иванов, изпълняващ ролята на Дориан Грей, и неговият партньор Калин Врачански, в ролята на Лорд Хенри, пленяват сърцата на публиката.

В спектакъла е ангажирана и почти цялата трупа на театъра, която в последната половин година получи нов облик, благодарение на много млади попълнения.

Касата на театъра ще работи с нормално работно време в събота, за да имат възможност зрителите да закупят своите билети.

Представлението ще се играе на 28 септември от 19:00ч., а билетите се изчерпват бързо.

    За представлението:

„Портретът на Дориан Грей“ е спектакъл за култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство. Спектакъл – амалгама между театър и литература, съчетаващ епохата на Оскар Уайлд и космополитното живеене тук и сега, търсещ съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK