Въоръжени откраднаха 200 000 лв. от инкасо автомобил в центъра на Плевен

Джипът, с който е извършен въоръжения обир в Плевен Снимка: Нова тв

Във вторник вечерта няколко мъже успяха да оберат служители на инкасо фирма пред трезора на банка в центъра на Плевен, съобщава Нова тв. 

Един от мъжете е бил въоръжен с пистолет, той е заплашил шофъора на инкасо автомобила да не излиза. Вторият е ударил с палка един от охранителите на парите и е взел чувал, в който по непотвърдена информация е имало над 200 000 лева. След това мъжете се качили в джип и потеглили в неизвестна посока. 

Обирът е извършен в близост до Съдебната палата и до сградата на общината. Въпреки че мястото е много оживено, много работещи в района, твърдят, че не са видели нищо.  Според полицията престъпниците са действали изключително бързо - в рамките на 5 минути. 

„Открито е огнестрелното оръжие, с което е извършен грабежа”, обясни говорителят на Окръжната прокуратура в Плевен Добринка Матеева. 

„Нападението над инкасо автомобила е извършено във вторник около 19.00 часа от четирима души, трима от тях са извършили самото нападение, а четвъртият е стоял в друг автомобил.

След като са взели чувала с парите, те са се отправили към квартал „Дружба”, където по-късно през нощта разследващите са открили запален автомобила, с който те са пътували”, уточни тя. 

По неофициална информация автомобилът е бил краден. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK