Въоръжен нахлу с маска и пистолет в аптека и отмъкна оборота

снимка: infomreja.bg, архив

Въоръжен грабеж е извършен в аптека в Гоце Делчев, научи ИНФОМРЕЖА. Вчера около 19.10 часа въоръжен и маскиран мъж е нахлул в аптеката, намираща се до МБАЛ „Иван Скендеров“.

Маскираният насочил пистолет към фармацевтката, която по това време била сама в обекта. Заплашил, че ще я убие и й заповядал да му предаде дневния оборот.

Жената запазила самообладание, бързо взела в ръка приготвените за отчет пари и се насочила през вътрешна врата зад щанда за продаване към вътрешна стая, пригодена за офис. Извършителят я последвал като минал зад щанда, настигнал я в малко коридорче, със сила я съборил на пода, опрял пистолета в слепоочието й, а със свободната си ръка издърпал от ръцете й парите, като успял да измъкне и отнеме сумата от около 600 лева. След това се оттеглил по обратния път и напуснал аптеката.

Изплашената жена веднага сигнализирала полицията. Служители на РУП – Гоце Делчев светкавично дошли на мястото на инцидента. На крак е вдигната цялата полиция, часове наред районът е бил отцепен, проверявани са всички автомобили и преминаващи оттам пешеходци.

Фармацевтката дала описание на нападателя, който бил висок около 185 см, със слабо телосложение, с черна маска с прорези само за очите и държал черен пистолет в дясната си ръка.

Аптеката е оборудвана със сигнално-охранителна техника, но служителката не е използвала паник-бутон при нападението.

Предполага се, че извършителят е изчезнал с автомобил, който го е чакал в една от преките около гоцеделчевската болница. Още снощи са назначени незабавни издирвателни мероприятия, които продължават и през днешния ден за установяване на грабителя.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK