След кражби – „пробация“ за двама кюстендилци и мъж от Кочериново

Снимка: Infomreja.bg

Единият задигнал колело, а другите двама обувки

Дупнишки районен съд наказа с „пробация“ 46-годишния Методи М., който се призна за виновен в кражба на велосипед. Съдия Маргарита Алексиева одобри постигнатото споразумение между прокуратурата и защитата на подсъдимия.

Методи М. се признава за виновен в това, че на 16.05.2019 г. в гр. Кочериново, на площад „Трети март“, пред питейно заведение е отнел чужда движима вещ - велосипед марка и модел „Drag Smart“, на стойност 200 лв. За извършване на кражбата е използван лек автомобил „Ауди“. Подсъдимият е върнал откраднатата вещ до приключване на разследването – престъпление по 197, т. 3, във вр. с чл. 195, ал. 1, т. 4, във вр. с чл. 194, ал.1 от НК.

Наказание „пробация“ беше постановено и за двама кюстендилци, които признаха вината си за кражба на обувки, на стойност 118 лв.

Районен съд – Кюстендил, председателстван от съдия Николай Николов, одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия.

Надка И. /на 38 години, с начално образование, неосъждана/ ще изтърпи наказание „Пробация“ за срок от 1 година, със следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 година, с периодичност 2 пъти седмично, и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 1 година.

Исус Н. /на 18 години, без образование, неосъждан/ ще изтърпи наказание „пробация“ за срок от 6 месеца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK