Вълшебството на Коледа завладя Дома за възрастни хора „Свети Мина” в кв. "Струмско"

Снимки: Инфоцентър на Мария Габриел

Сътрудниците в Европейския информационен център на евродепутатите Мария Габриел и Андрей Новаков, членове на Детския парламент към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и млади таланти от студио за поп и джаз изпълнители „Дрийм” към Центъра пренесоха духа на коледно-новогодишните празници в Дом „Свети Мина“ в кв. Струмско.

Празничната инициатива, която се реализира за втора поредна година, е с подкрепата и на община Благоевград.

Възрастните хора в социалното заведение получиха като дар красиви картички, изработени в информационния център на евродепутатите от техните сътрудници и членове на Детския парламент.

От картичките се усмихват снежни човеци, преспи сняг засипват горски елхи, Витлеемската звезда възвестява Рождество Христово. Гостите поднесоха на своите домакини и уханни погачи с пожелание да са сити празниците и берекетна новата година.

За празничното настроение се погрижиха талантите от студио „Дрийм”, които със своите изпълнения пробудиха коледното чувство у възрастните хора. На любимите песни от нашия пирински край те се хванаха и на хоро. 

82-годишна баба разчувства всички с мили думи на благодарност. „Вдигнахте духа ни. Успяхте да ни върнете на алеята на нашата младост. Бъдете жизнени и здрави и нека всяко ваше начинание да се осъществи. Когато станете на нашите години да бъдете все така свежи, здрави и силни“, благослови тя гостите на Дома.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK