Вълче нашествие от Гърция в пограничните села в Гоцеделчевско, нападнаха козар от Копривлен и стадото му

Снимка: valko.biz

За нашествие на гладни и освирепели вълци идващи от южната ни съседка Гърция, сигнализираха ИНФОМРЕЖА уплашени животновъди от пограничните села в Гоцеделчевско.

Те заявиха, че вълчето нашествие освен че напада селскостопански животни, които пашуват в различни местности край пограничните села, вече нападат и хора.

Вчера в старото село Лялево край Копривлен, където козар изкарал на паша стадото си, по чудо се отървал от вълчата напаст.

Стадото и козаря са били нападнати от четири освирепели вълка и благодарение на многото кучета пазачи и виковете на козари и овчари, които се притекли на помощ, животните са били прогонени.

Ръководителите на ЛРС „Сокол“ и местните ловни дружинки да организират незабавно и извънредно ловни акции за избиването на вълчето нашествие, което вече слиза и до къщите на живеещите в селата до границата, настояват местните жители.

Вече има десетки разкъсани от вълци крави, телета, овце и кози и трябва да се вземат незабавни мерки за опазване на хора и животни, призовават животновъди от селата  Копривлен, Илинден, Парил, Садово и др.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK