Въженият парк - безплатен в рамките на инициативата „Благоевград спортува“

Снимка: Община Благоевград

Въженият парк в Благоевград ще бъде с безплатен вход в рамките на инициативата „България Спортува“. Спортът ще превземе областния център на Пиринско през следващите дни.

Началото поставя Първи международен турнир по художествена гимнастика “Golden Pirin Cup” днес от 12.00 часа в зала „Скаптопара“. След финала на всяка група ще бъдат връчвани награди в  съответната категория. Домакин на турнира е Клуб по художествена гимнастика „Пирин“.

Поредното мащабно спортно бягане предстои за жители и гости на Благоевград на 5. май, когато ще се проведе „Втори лекоатлетически маратон“. Стартът е от 10.00 часа пред зала „22 септември“. Всеки желаещ може да се запише за участие до 9.45 часа в деня на състезанието.

Маршрутът е познат и ще премине през пл. „Македония“ (банка „Хеброс“), велоалея „Бачиново“, парк „Бачиново“, обиколка на езерото и финалът ще бъде пред зала „22 септември“.

В 11.00 часа на 5. май в парк „Бачиново“ ще започне празникът „Благоевград спортува“, част от Световен ден на предизвикателството - „България спортува 2018“.

От 11.00 до 17.00 часа в рамките на инициативата и като част от поощряването на спорта сред благоевградчани, въженият парк ще бъде свободно достъпен за любителите на приключения.

Апелът на Община Благоевград е всеки желаещ да носи със себе си спортен дух, желание за спортни постижения и добро настроение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK