Вуйчо и пастрок влизат в затвора след блудство с 13-годишно момиче

Снимка: Infomreja.bg

Окръжна прокуратура – Кюстендил, е постигнала осъдителна присъда спрямо П.А. и Н.Г. по обвинение за извършено от тях престъпление – извършване на блудствени действия с цел да възбудят полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило четиринадесетгодишна възраст.

Подсъдимият А. е от гр. Бобов дол и през пролетта 2015 г. живеел на семейни начала с И.С. в негов имот в града. Заедно с тях жилището се обитавало от общото им дете – Н.С., както и дъщерята на съжителката му – Г.С. (на 13 години към момента на извършването на престъплението).

На 25.03.2015 г. на рождения ден на Н.С. в апартамента имало гости, след тръгването на които подсъдимият А. казал на Г.С. да дойде „за малко в хола“. Когато момичето дошло, казал му да се съблече. Детето се уплашило и отказало да го направи.

Тогава П.А. приближил Г.С. и започнал да я опипва. Силно притеснена тя успяла да избяга и отишла при майка си в кухнята, като й разказала за случилото се. Последвал скандал между двамата възрастни, като подсъдимият заплашил И.С. да не ходи да се оплаква с полицията, „за да не стане по-лошо“. Поради тази причина жената не посмяла да се обърне към органите на реда.

Няколко седмици по-късно – на 12.04.2015 г., подсъдимият П.А. бил заедно с И.С. и децата на гости в с. Яхиново, община Дупница, по случай Великден. Следобед към тях се присъединил и Н.Г., вуйчо на тринадесетгодишната Г.С. Всичките били на маса в двора.

По едно време П.А. и Н.Г. влезли в къщата, като единият от тях през прозореца махнал с ръка и направил знак на Г.С. да отиде при тях, което момичето сторило. Това нейно отиване не било забелязано от никой от присъстващите в двора.

Влизайки в стаята на първия етаж, Г.С. заварила двамата мъже, които били със свалени панталони, само по долно бельо. П.А. я приближил и въпреки оказаната от нея съпротива свалил дрехите й. Около един час подсъдимите извършвали блудствени действия с малолетното момиче.

Свидетел на случващото се станал един от гостите, който през прозореца видял П.А. и Н.Г., както и действията им спрямо Г.С. Мъжът влязъл в къщата, казал на подсъдимите да оставят детето, след което подал сигнал на телефон 112.

Съдебното производство се е провело по реда на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимите са признали изцяло фактите по обвинителния акт и направили пълни самопризнания. Двамата са били признати за виновни от съда за извършеното от тях престъпление.

На П.А., който е многократно осъждан, е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от осем години при „строг“ режим на изтърпяване.

Другият подсъдим по делото - Н.К., също осъждан, е с наказание четири години „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване.

Размерът на тези наказания е определен след приложена редукция с 1/3.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK