Председателят на АС – Кюстендил, подари Конституцията на учениците от ПГ „Христо Ботев“ - Дупница

Снимки: Административен съд - Кюстендил

Проведе се последният етап от Образователната програма, която Административен съд - Кюстендил, реализира през учебната 2018-2019 г. с ученици от десетите класове на Профилирана гимназия „Христо Ботев“ в Дупница.

Председателят на Административен съд - Кюстендил, г-н Иван Демиревски посети гимназията, където на официална церемония всеки ученик, участник в програмата, получи подарък - Конституция на Република България, брошури, химикалка и Удостоверение за участие в Образователната програма „Съдебната власт–информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ през учебната 2018-2019 г.

Отливка на Герб на Република България връчи Председателят на съда на г-жа Геновева Ризова - директор на Профилирана гимназия „Христо Ботев“ - Дупница.

Благодарности бяха отправени към ръководството на съда за възможността на част от учениците да посетят сградата на съда в „Ден на отворените врати“ и да присъстват на реално открито съдебно заседание.

Не на последно място бе изразена и положителната оценка за полезността от Образователната програма, тъй като участвалите в нея ученици са придобили както теоретични, така и практически познания за функционирането на съдебната система.

След връчване на свидетелство за дарение на Административен съд - Кюстендил и обща снимка, г-жа Геновева Ризова закри официалната церемония.

Съдът продължава участието си в Образователната програма и през следващата учебна година.

Целта на Образователната програма е формиране на правна грамотност и култура сред подрастващите, изграждане на ценностно отношение към закона и ограничаване на негативните модели на поведение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK