Ученици и учители от Първо ОУ-Гоце Делчев, с дейно участие в проектни събития по “Еразъм+” в Барселона

Снимки: Първо ОУ-Гоце Делчев

Учители и ученици от Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев взеха дейно участие във важни проектни събития в Барселона, Испания.

Целта на посещението на неврокопската представителна група във втория по големина испански град, който е и столица на автономната област Каталуния, бе разпространение, обявяване и отчет на резултатите от проект “Next step of social life learning through English”.

Групата от Гоце Делчев посети партньорското училище Ins Can Margarit, където се проведоха интересни срещи с учители и ученици.

Изключително интересна дискусия се получи между учениците, които споделиха по емоционален начин своите впечатления от проекта. Участниците в него представиха отчет за проведените дейности и постигнатите резултати, споделиха и изготвени продукти и добри практики.

От своя страна испанските ученици представиха напредъка на езиковите си умения чрез участието им в проектните дейности и най-вече чрез подготовката на различни театрални представления.

Те споделиха и впечетленията си от полезното и приятно посещение на учителите и учениците от гоцеделчевското Първо ОУ.

“Проведохме и дискусия на тема “Полезни храни и здравословно хранене” в “Sant Antoni Market”, допълниха участниците в събитието.

За измерване на въздействието от проектните дейности бяха използвани въпросници и беше направена обща оценка. Българските участници популяризираха любимото си Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ чрез изготвена презентация и брошура с постиженията.

Накрая събитията приключиха с връчване на сертификати за участие на всички участници и планирани  нови стратегии за потенциални дългосрочни ползи за всички партньорски училища от участието в Програма “Еразъм+”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK