Второкласници от III ОУ "Димитър Талев" в Благоевград отбелязаха Световния ден на книгата

Снимки: III ОУ "Димитър Талев" - Благоевград

Второкласници от III Основно училище „Димитър Талев“ в Благоевград се включиха с четене в отбелязването на Световния ден на книгата - 23 април. Преподавателите на любознателните малчугани бяха подготвили урок на открито. Той бе проведен по изключително атрактивен начин в градската градина, пред паметника на видния българския поет и революционер Пейо Яворов. В този нетрадиционен час по български език второкласниците рецитираха стихотворението „Родна реч“ от Ран Босилек. 

Тази година III ОУ „Димитър Талев“ ще отбележи 60-годишен юбилей. По повод годишнинината на патрона на училището учениците се запознаха с единствената детска книгана писателя „Сълзите на мама“. В нея са събрани разкази и приказки за деца. В нетрадиционния час на открито второкласниците прочетоха и приказката „Здравец и Иглика“ от сборника „Сълзите на мама“.

През далечната 1925 г. Димитър Талев публикува първата си самостоятелна книга. Именно това е сборникът, който излиза под заглавие „Сълзите на мама“. Той е и единствената книга на писателя посветена на децата.

В края на атрактивния урок учениците предизвикаха огромно очарование у родителите си, преминаващите граждани и гости на Благоевград с вълшебно дефиле. Второкласниците се преобразиха в костюми на любимите си приказни герои.

С нетрадиционната форма на проведения час преподавателите Л. Лишкова, С. Златкова, И. Аврамова, С. Чапкънова и Л. Симеонова насърчават младите хора да открият удоволствието от четенето и да зачетат приноса на тези, които допринасят за социално-културния прогрес на човечеството. Идеята на ръководителите е тези уроци да се превърнат в традиция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK